torsdag 20 juni 2024

Boston - Lowell, June 19- 20

 This heat wave is killing us! 99F yesterday, didn't do much, but did finally get US sim cards, and then took a Duck tour around town.

Now we're in Lowell, MA. I can't recommend the Quilt Museum enough! It's a little gem of a Museum. 

I believe we're in for some hard weather tonight. It's incredibly windy, and I'm sure I've heard thunder several times.

Tomorrow we go to Putnam, CT.

Photos below the Swedish text!

Det var otroligt varmt i går, så vårt program flög all världens väg. Tor skjutsade oss till REI där vi köpte varsin supertunn hoodie med SPF 50. Bra köp tror jag. 

Sen äntligen till en AT&T och köpte pre-paid sim kort för USA. Nu kan vi ringa och surfa utan problem. Men får hålla koll, för snåla jag vägrade att ta mer surf än 5G på en månad. Vi hittade ett bra fik mittemot REI där vi tog varsin kaffe och macka. Sen var ju planen stt se lite museer, men det var så förtvivlat varmt - en bra bit över 35gr - att vi inte orkade. Det blev en Duck tour (amfibievsgn) istället. Bra tyckte jag, men J retade sig på guiden och hans skämt. 

Vi var inte speciellt hungriga, så köpte bara macka o sallad på en affär. Och vin! P o T hade ju åkt för längesen när vi kom tillbaks, men vi sa adjö på morgonen.

Upp tidigt idag. Städerskan skulle komma inför deras Air BnB gäster, och vi skulle hämta bilen på flygplatsen senast 10.  Hoppas vi lämnade allt i ok skick. Det har verkligen varit fantastiskt att bo hos dem. Peter är ju lite som en bror efter att jag bott i hans familj som stipendiat, så Tor är min svåger! Jag tycker väldigt mycket om båda två.

Vi valde att uppgradera bilen för att få ett integrerat gps-system, och det var rätt beslut. Vi fick en Ford Edge, vilket Hertz kallar "Compact", men den är större än vår Rav4.

New England Quilt Museum var en fantastisk upplevelse. Först en otrolig utställning med kalejdoskop quilts av Paula Nadelstern, och sen en steam punk utställning "Stitch punk". Jens satt i soffan i lobbyn och läste, helt ointresserad.

Lunch på Jack Kerouaks favoritbar. Han föddes o bodde i Lowell, så efter lunch åkte vi förbi hans födelsehus och sedan kyrkogården  där han är begravd. J som läst alla hans böcker fotograferade gravstenen.

Vi bor på ett Motel6 på väg ner till Putnam. Ganska trist, men ok. Tog en sväng in på Costco och köpte faktiskt middag där - pizza slices o vin. Nu supertrötta. 

























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar