måndag 1 juli 2024

Pottstown - Fort Christina - Colonial Williamsburg June 29 - July 1

 Photos below the Swedish text. And I'm too tired tonight to write even the shortest intro in English, so please use Google Translate!

As always - our house is not empty, our son is house sitting!


Kort bilresa till Wilmington för att besöka Fort Christina. Vår värd Dave på Air BnB i Wilmington lät oss lämna bagaget redan på förmiddagen. Skönt slippa ha det i bilen. 

Vi visste verkligen inte vad vi skulle vänta oss, men det blev ett givande besök. Där fanns ett helt museum tillägnat Kalmar Nyckel, fartyget som blev upptakten till den svenska kolonin. I parken intill fanns informativa skyltar, och en vacker staty av Milles.

Old Swede Church var vacker inuti, vi fick en liten guidning av damen i den lilla presentbutiken. Sen ringde Allie från USA Kilts - min kilt var färdig! Så efter en lätt, och god lunch på Scout Café åkte vi tillbaka till Spring City. Jag är jättenöjd med min kilt, kommer att få mycket användning för den om några månader.

Vårt Air BnB visade sig vara - intressant. Ett hopkok av möbler, halvskruttig belysning, men rent, och en bekväm säng.

Det tog längre tid till Williansburg än vi räknat med. Mathew mötte vid incheckningen, vi fick våra inträdesbiljetter och sen tog vi en promenad i Colonial Williamsburg. Det mesta var ju stängt, men vi fick en bild av det hela.

Idag har vi varit gela dagen på konstmuseet. Väldigt intressant, men jag är lite besviken på dräktutställningen. För liten! Men jag hade nog varit besviken även om den varit 3 ggr så stor.

Pubmiddag med Mathew på kvällen.


         Three Daughters Inn  above and below


         A replica of Kalmar Nyckel

The statue by Milles 



Lunch at Scout Café. Avo mash and a hot sauce - not ketchup!



My favourite painting!

Cotton prints. I have a strong feeling I'll re-visit this store...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar