torsdag 1 juli 2021

Tuesday, June 29

 Svensk  text längre net!

A three hour trip to Rättvik rapidly turned into almost five after I’d forgotten my folk costume at home.  But the RV ‘standing place’ (remember I talked about this previously, designated camping for RV’s, often right in the middle of a town - like in Rättvik) was a good place to spend two nights. We took a short walk in the rain and then turned in.


Vi kom iväg strax efter lunch, och till vår stora glädje hade vi inte glömt något, för ovanlighetens skull. Trodde vi... Precis före Enköping kastar Jens ett öga bakåt i bilen och frågar var jag hängt Orsadräkten. Dräkten!!! Orsaken till att vi ska till Rättvik! Dräktträff på Gammelgården! Ja det var ju bara att vända. En o en halv timme senare kunde  vi äntligen svänga av från E18 och mot Dalarna. 

Vid det laget var det för sent för Insjöns Väveri - men det finns  kvar  till nästa gång.  Vid halv sju rullade vi in på Storgatans Pensionats Ställplats mitt i Rättvik, ganska mosiga. Vi åt en bit, tog en promenad på byn - jag gillar verkligen Rättvik - och roade oss som vanligt med att titta  i mäklarfönster. Det gör  vi  var vi än är, jätteskoj faktiskt. I fantasin  har vi flyttat runt i Europa många gånger. Det var riktigt dåligt väder, regnigt och blåsigt, men vi tog en sväng ut på långbryggan, som verkligen gör skäl för namnet.

I morgon  onsdag ska vi titta på Hemslöjden - de har en fantastiskt fin hemslöjdsbutik, se på kyrkan och de gamla kyrkstallarna och Gammelgården samt titta in på Dalarna Guld, där jag köpte en present till en väninna i USA nyligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar