måndag 4 september 2023

Finally France! Sep 2 - 4

 Two somewhat longish days of driving before we finally came to Beaune in Burgundy. Nice to be back! Walked around the charming town center, and - finally! - Our first wine tasting, in the huge cellars of Domaine Patriarche. Bought ourselves pain au chocolate on our way back to the camping. Yummy!








              Lots of art down in the cellars!









J hade ansvaret för planeringen av resan, och ja, hur ska jag säga - det blev därefter. Vi har tagit det lite som det kommer. Från Bremen hade vi tänkt oss till Knaus fina camping i Koblenz men det var fullt. En snabb blick i kartboken sa att det nog fick bli Mosel - där har ju alla byar en ställplats. Var fullt överallt, men vi knep sista platsen på Sun Park i Graach. Visade sig vara Vin Festival i Bernkastel, men vi var för trötta. Såg dock det fina avslutningsfyrverkeriet från campingen. 

Vi hade ju inte riktigt tänkt oss den här resvägen, men när det nu blev så här, var ju Beaune  logiskt som nästa stopp. Vi mailade Camping Municipale Cent Vignes, och fick plats 2 nätter. Kom hit relativt sent, så nöjde oss med att komma i ordning och äta middag. Har fått en bra plats med mycket skugga.

Idag har vi gjort stan - Musée du vin, fika med mumsig bakelse, guidad tur och provning i Patriarches jättestora vinkällare. Sträcker sig under stora delar av centrum. Inte imponerade av de vita, men köpte bl a 2 röda. Sen ville J absolut köpa lite Opinelknivar till sin samling,  blev 3 söta miniknivar. Nu pustar vi ut på campingen. I morgon åker vi söderut - mot Rhonedalen, målet för resan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar