onsdag 8 september 2021

Rügen, Tue - Wed, Sep 7 - 8

 Svensk text längre ner!

Yesterday we took the old train ’Roland’, a steam engined, narrow gauge train. Quite quaint, only 30 kilometres/hour. We travelled  between Bintz and Sellin to the south. Sellin turned out to be smaller, less touristy and more charming than Bintz. Another asset is the old fashioned pier, which reminded us of Brighton. We liked it quite a bit better than Bintz.

Today we just stayed at the camping, ran several  loads of washing and lazied around our RV. Much as I love seeing things, I also need  time to unwind.

Tomorrow however will see us exploring the northern part of the island.


Planen igår var att stanna på campingen och tvätta. De har Miele-maskiner här, så vi tänkte att det nog skulle funka bra. Det vara bara det, att tvättmedlet var kvar hemma i Upplands Väsby… Så vi planerade om och tog en tur med ”Rasender Roland” istället, den gamla smalspåriga järnvägen. OBS! Roland är inte rasande på svenska, utan han är ”framrusande”. I den fantastiska hastigheten av sådär 30 km i timmen, med kolröken virvlande utanför fönstren. Planen var egentligen att åka Bintz - Putbus, äta lunch i ”den vita staden”/”rosornas stad” och sen åka tillbaka. Men det gick inte att parkera husbilen nära stationen, så vi åkte till Sellin söderut ut istället, och därifrån åkte vi ToR Bintz istället. Och det räckte alldeles utmärkt.

Sellin visade sig vara en mindre upplaga av Bintz, vilket var bättre på alla sätt och vis. Dessutom har Sellin den vackra gamla piren (tänk Brighton fastän nog lite mindre) som verkligen var en höjdare. Lunch på en liten restaurang på Wilhelmsstrasse, ströget som leder ner till piren.

Idag tvättade vi på förmiddagen. Hade tänkt åka till Putbus efter lunch, men det är så varmt (22 gr och strålande sol, känns betydligt varmare), och jag kände att jag orkade bara inte ”göra” saker varje dag, så vi stannade på campingen. Lunch åt vi på den lilla enkla restaurangen här intill. Supergott som vanligt, och till ett bra pris. Vi har bara ätit gott sen vi kom hit, och man blir aldrig ruinerad. Schwedeneisbecher till dessert, och det måste man ju prova. Visade sig vara vaniljglass med äppelmos, ägglikör och vispad grädde. Jens fick äta upp min, för de var jättelika.

I morgon åker vi upp till nationalparken Jasmund med kritklipporna och den sk Königsstuhl och därefter till Kap Arkona. På fredag tar vi Putbus och sen österut till Peenemünde där J vill gå på ett museum över WWII.





                                                                            His and hers!

                                                        I want one of these for my patio !!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar